Radiesse - Lægefaglig Service

Gå til indhold

Hoved menu:

Radiesse

Information


Klient - Information

 © 2013 Vibeke Kassis
"Filler"  Radiesse
( ikke- permanent, men langvarig )

Radiesse er en "filler" til indsprøjtning dybt i huden. Den består af et biologisk materiale, som i over 20 år har været anvendt inden for ortopædi (knoglekirurgi), neurokirurgi, odontologi (tandkirurgi),otolaryngologi(øre-næse- halskirurgi og ofthalmologi (øjenkirurgi). Den  aktive substans i Radiesse er kalciumhydroxylapatit der klassificeres som medicinsk udstyr (klasse III). Kalciumhydroxylapatit er den primære mineralbestanddel af knogler og tænder.

Virkningsmekanisme:
Strukturen til "filler" er en gel, der bl.a. dannes ved tilsætning af en lille mængde natriumkarboxymetylcellulose. Gelen opløses i huden og erstattes af tilvækst af blødvæv, mens kalciumhydroxylaptit forbliver på indsprøjtningsstedet. Resultatet er en langvarig men ikke-permanent rekonstruktion og forstørrelse. Efter ca. 18 måneder er al kalciumhydroxylapatitsubstansen i kroppen blevet  langsomt nedbrudt til vand og kulsyre. De samme slutprodukter som bl.a. alkohol i kroppen nedbrydes til.
Radiesse ligger i sterile sprøjter med henholdsvis  0,3ml, 0,8ml og 1,5ml.
Radiesse kan mixes med Lidokain 2% (lokalbedøvelsemiddel) og Hyaluronsyre, f.eks. et Restylaneprodukt. Dette sker ved hjælp af en "female-to-female luer lock connector" under sterile forhold.

Indikation:
Tilstande i huden som kan behandles med Radiesse er dybe furer og rynker, hvor der er rigelig med bløddele (hudstruktur / hudvæv) både over og under det indsprøjtede materiale.

Før behandling
:
Til den mundtlige information kan du medtage en bisidder. Du skal have mindst 1 uges betænkningstid efter, at du har fået denne skriftlige og derefter den mundtlige information om behandlingen. Så kan du give dit mundtlige samtykke.
Ca. 1 uge før indsprøjtningsbehandlinger anbefales du at undgå indtagelse af grønne grøntsager, fiskeolie, hvidløg, ingefær, gingo biloba, gigtmidler og andet, der kan bidrage til synlige "blå mærker" .
Fremgangsmåde:
Efter rensning og markering af behandlingsområdet indsprøjtes langsomt med en fin nål "filler" i tynde striber under tilbagetrækning af nålen. Der dannes efterhånden  et opfyldende fast netværk dybt i huden.  Du mærker nogle ganske kortvarige stik.

Bivirkninger:
Efter en behandling er det behandlede område rødt, hævet og ømt, evt. med forbigående følelsesløshed  i få dage til få uger. Hudblødning ( blåt mærke) kan vare i nogle dage. Sjældent ses sår, pigmentfejl, " knuder" , fortykkelser. Meget sjældent sker, ofte overfladiske ardannelser. I ekstreme tilfælde kan der opstå brud på hudens behandlingsområde (ikke  indsprøjningshullet).  

Efter behandling:
I de følgende 2 uger skal du ikke udsætte huden for sol, solarium  eller sauna (ultraviolet lys og extrem varme) samt intensive ansigtsbehandlinger. Evt. mærkbare "knuder" skal masseres ud (væk) og du anbefales afslapning af ansigtet i en uge med begrænsning af tale, smil og latter.
Ved behov kan hudområdet langsomt fyldes mere op efter mindst 7 dage fra den forrige behandling. Fyldningseffekten ses straks efter en behandling, hvor noget af den synlige fylde  er hævelse, som vil forsvinde i de følgende dage.

Behandlingsresultatet
holder i op til 18 måneder.

Kontraindikationer
(Hvem og hvilke tilstande kan ikke få "filler"behandling med Radiesse ):Infektion eller hudsygdomme på behandlingsområdet, Kendt overfølsomhed over for  indholdsstoffer, tilbøjelighed til at udvikle hypertrofiske ( forvoksede ) ar. Ved tilstedeværelse af fremmedlegemer som flydende silicone  eller andre småpartikler. Hos personer med systemiske sygdomme, som kan forårsage en ringe sårheling eller , som kan medføre vævsnedbrydning over indsprøjtningsstedet. Radiesse må ikke indsprøjtes i overhuden (epidermis), glabellarynker (mellem øjenbryn), i områder, hvor der er utilstrækkelig dækning af sundt væv. Det må ikke indsprøjtes i blodkar og organer eller andre strukturer, som kunne blive beskadiget af en rumopfyldende substans. Det må ikke gives til personer, der er i behandling med acetylsalicylsyre eller som tager anden medicin, som kan hæmme helingsprocesser. Gravide og ammende personer, ukontrolleret sukkersyge, personer i medicinsk blodfortyndende behandling (AK).Personer under 18 år gammel.

Klientaccept:

Jeg, som klient/patient, har fået udførlig information om, hvordan en behandling med Radiesse     foregår
Jeg har fået tilfredsstillende svar på alle mine spørgsmål
Jeg har svaret oprigtigt på spørgsmål om min helbredstilstand
Jeg er parat til at følge råd og anbefalinger fra den behandlende specialiserede      sundhedsperson
Jeg accepterer hermed at lade mig behandle med Radiesse
Jeg accepterer også, at behandlingen dokumenteres med foto og at disse bliver i digital form.


 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu